home / nieuws

Nieuws

SOLARWATT biedt beste garantie ter wereld op zonnepanelen

Aanbieder zonnepanelen verbetert voorwaarden voor zijn dertig jaar product- en vermogensgarantie op glas-glaspanelen 

Tiel, 5 december 2016 – SOLARWATT verbetert zijn garantie op zonnepanelen. In tegenstelling tot andere leveranciers bood de Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag klanten al dertig jaar product- en vermogensgarantie op zijn glas-glaspanelen. Door de verbeterde voorwaarden behaalt de klant nu gegarandeerd dertig jaar lang de meeste opbrengst en de laagste kWh-prijs van zijn zonnepanelen. Hiermee biedt SOLARWATT de beste garanties op zonnepanelen ter wereld.
 
Transparante voorwaarden
SOLARWATT biedt klanten garantie voor zowel het product als zijn prestaties, en maakt gebruik van transparante voorwaarden zonder kleine lettertjes. De verbetering van deze voorwaarden houdt in dat SOLARWATT vanaf nu – gedurende dertig jaar:
 • redelijke en gebruikelijke transportkosten voor de terugzending van PV-panelen betaalt;
 • de kosten en verzending van de vervangen of herstelde PV-panelen betaalt;
 • redelijke en gebruikelijke kosten met betrekking tot installatie, demontage of herinstallatie van PV-panelen betaalt. 
Productkwaliteit
De reden voor de verbeterde garantie is het vertrouwen van het bedrijf in de eigen zonnepanelen. De glas-glaszonnepanelen hebben – inclusief frame – niet langer een kunststof achterzijde, maar zijn achter volledig voorzien van ondoordringbaar glas. Hierdoor neemt de stabiliteit en de levensverwachting toe. Panelen met een plastic achterzijde laten makkelijker vuil en vocht door, waardoor het vermogen van dit type zonnepanelen jaarlijks sterk afneemt en het rendement in de loop van de tijd ook terugloopt. Degradatie van glas-glaspanelen is nihil, waardoor de opbrengst veel hoger ligt dan met traditionele zonnepanelen. Ook zijn de dubbel-glaspanelen beter bestand tegen weersinvloeden als wind en hagel.
 
Product- en prestatiegarantie
De garantievoorwaarden van de meeste zonnepanelenleveranciers beperken zich tot een productgarantie van tien à twaalf jaar en een vermogensgarantie van vijfentwintig jaar. In dat laatste geval geldt de garantie echter vaak alleen voor panelen met prestaties onder een bepaald niveau, maar niet voor zonnepanelen die compleet kapot of onbruikbaar zijn.
 
Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux: “We zien dat veel consumenten niet weten welk risico zij nemen bij de aankoop van zonnepanelen. Pas als er iets fout gaat, blijkt dat garantie moeilijk te claimen valt. Dan staat vaak in de kleine lettertjes dat de consument alleen aanspraak kan maken op de vermogensgarantie als het zonnepaneel nog honderd procent in tact is, en bijvoorbeeld niet als er vocht in een paneel is gekomen. Of dat montagekosten zelden worden gedekt. Als consument heb je dan geen poot om op te staan. SOLARWATT wil volledig transparant zijn met eerlijke voorwaarden omtrent garantie en zonder kleine lettertjes. Want wij merken dat – wanneer kwaliteit en garanties op de juiste wijze worden uitgelegd – eindklanten sneller de juiste keuze maken voor kwaliteit.”
 
 

SOLARWATT introduceert MyReserve-thuisaccu in Nederland

Eerste concrete stap voor huishoudens om in eigen energiebehoefte te voorzien
 
Tiel, 27 september 2016 – SOLARWATT, de Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag, introduceert vandaag officieel de MyReserve-thuisaccu in Nederland. Hiermee zijn Nederlandse huishoudens in staat hun zelf-opgewekte energie op te slaan. Dankzij de bijbehorende Energy Manager houden ze bovendien controle over de verbruikshoeveelheid. De introductie van de thuisaccu is onderdeel van SOLARWATT’s missie om alle Nederlandse huishoudens in staat te stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.

De introductie van thuisaccu’s zal de energie-infrastructuur in Nederland ingrijpend veranderen. De ingebruikname van de MyReserve in Nederland geeft het startschot aan deze transformatie. Het zelf opwekken van energie maakt consumenten namelijk minder afhankelijk van energieleveranciers: de nieuwe-generatie thuisaccu MyReserve stelt hen in staat zelf-opgewekte energie thuis op te slaan om vervolgens zelf te bepalen op welk moment en voor welk doel het wordt ingezet. Met de SOLARWATT Energy Manager monitoren huiseigenaren het verbruik en kiezen ze zelf wanneer de met de MyReserve opgeslagen zonne-energie wordt ingezet. Zo worden consumenten niet alleen onafhankelijker, ook maakt de MyReserve het efficiënter, milieuvriendelijker en voordeliger om energie op te wekken, op te slaan, te monitoren en te reguleren.
 
In 2015 werd de MyReserve-thuisaccu van SOLARWATT onderscheiden met de Innovation Award 2015. De nieuwe MyReserve-thuisaccu’s die nu in Nederland verkrijgbaar zijn, voorzien de gebruiker van meer nieuwe features, zoals meer opslagcapaciteit, clusteringopties en plug-and-play-software-updates voor meer gebruiksgemak. De lancering van de MyReserve in Nederland – die oorspronkelijk gepland stond in het voorjaar van 2015 – werd uitgesteld vanwege het overweldigende succes van de MyReserve in Duitsland. Dankzij de opening van het nieuwe technologiecentrum SOLARWATT Innovation in april 2016 kon SOLARWATT de productie opschalen en blijft het bedrijf het hoofd bieden aan de toenemende behoefte aan, en vraag naar energieopslag in zowel zijn thuismarkt als andere Europese markten.

De eerste gebruiker van de MyReserve is Arnoud Brouwer, Project Manager Asset Management bij Enexis. Netbeheerder Enexis bereidt zich door middel van diverse projecten voor op de komst van thuisopslag van energie. Deze ontwikkeling zal ingrijpende veranderingen in de energievoorziening van Nederlandse huishoudens teweegbrengen. Brouwer gaat vanaf deze maand namens de netbeheerder met dit thuisaccusysteem ervaring opdoen. Op 23 september wordt bij hem thuis de eerste MyReserve in Nederland geïnstalleerd. Het systeem wordt geleverd door Indutecc Industrial Solutions.
 
Jeroen Panis, Salesmanager Indutecc: ‚Äč “Indutecc Industrial Solutions biedt concepten om op verantwoorde wijze te voorzien in een groeiende behoefte aan duurzame oplossingen. Dit doen wij uitsluitend met topproducten van fabrikanten met dezelfde filosofie als wij hebben. Daarom zijn wij erg trots op het feit dat wij de eerste MyReserve van SOLARWATT op Nederlandse bodem neerzetten. Als pionier in een nieuwe markt moeten we honderd procent kunnen vertrouwen op de producten die we vermarkten. In SOLARWATT hebben wij dat vertrouwen en we zullen  in de nabije toekomst gezamenlijk meer mooie projecten realiseren. Dit is nog maar het begin.”
 
Erik Frentz, productspecialist van SOLARWATT: “We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar het opslaan van zelf-opgewekte energie, zeker nu de versobering van de salderingsregeling steeds dichterbij komt. SOLARWATT verwacht daarom een ware energierevolutie waarvan de ingebruikname van de eerste MyReserve in Nederland – door nota bene een vertegenwoordiger van een van de meest vooraanstaande netbeheerders in Nederland – het startschot is. De introductie is de eerste stap in het realiseren van onze missie: alle Nederlandse huishoudens in 2025 in staat stellen zelfstandig te voorzien in hun eigen energiebehoefte.”
 

Dronten 19 mei 2016

Folders Energiebespaarlening

Energiebespaarlening   Vve Energiebespaarlening

 


Meer dan de helft van zonnepanelenbezitters heeft geen idee welk zonnepaneel op zijn dak ligt
 • Onderzoek SOLARWATT: 57 procent is onbekend met merk en herkomst eigen zonnepanelen
 • 45 procent van eigenaren weet niet hoeveel vermogensgarantie hij heeft
Tiel, 17 mei 2016  De zomer komt er weer aan – voor veel consumenten een tijd om zich te oriënteren op de eventuele aanschaf van zonnepanelen. En die oriëntatiefase is geen overbodige luxe: uit onderzoek van SOLARWATT* blijkt dat veel consumenten die al zonnepanelen hebben, maar weinig weten over wat er precies op hun dak ligt. Met name over rendement, product- en vermogensgarantie hebben veel consumenten onvoldoende kennis.
 
De meeste zonnepanelenbezitters zijn nog niet zo lang eigenaar van hun panelen: een derde (33 procent) pas vanaf 2015. Je zou dus denken dat de specificaties van die zonnepanelen bij de meesten nog top of mind zijn. Toch weet meer dan de helft van de respondenten (57 procent) niet te benoemen welk merk zonnepaneel op zijn of haar dak geïnstalleerd is – laat staan dat ze iets zouden kunnen zeggen over de herkomst ervan.
 
Voor de meeste consumenten (86 procent) is het besparen op energiekosten de beslissende factor bij de aanschaf van zonnepanelen. Maar om zoveel mogelijk uit de investering te halen, moet ook rekening gehouden worden met andere factoren: garantieduur bijvoorbeeld, en rendement op de lange termijn. Toch weet ruim een op de vijf respondenten (22 procent) niet wat voor rendement zijn of haar zonnepanelen op jaarbasis behalen. Een derde (32 procent) weet niet hoelang men garantie heeft op het product, en zelfs bijna de helft (45 procent) heeft geen idee van de duur van de vermogensgarantie op zijn of haar zonnesysteem.
 
Erik de Leeuw, directeur SOLARWATT Benelux: “Hoewel de markt voor zonnepanelen nog vrij jong is, zijn er veel aanbieders actief met een aanbod dat uiteenloopt in kwaliteit. Veel consumenten weten bij de aanschaf van zonnepanelen dan ook niet waar ze op moeten letten – ons onderzoek bevestigt dat. Juist door vragen te stellen over de fabrikant – wie voorziet in de productgarantie en hoe ziet de vermogensgarantie eruit –, kunnen consumenten een betere keuze maken voor kwalitatieve panelen en betrouwbare leveranciers.”


 


Bekijk hier onze nieuwe TV commercial bij Omroep Flevoland : 

Dronten 13 april 2016 - SOLARWATT voorspelt: Losse verkoop zonnepanelen gaat afnemen, systeem verkoop met accu in opmars.


SOLARWATT heeft in het kader van de uitrol van haar thuisbatterij MyReserve 4 voorspellingen gepresenteerd over de toekomst van de opslag van zonnestroom. Deze voorspellingen zijn:
 • Minder losse verkoop: consumenten kopen nu nog vaak losse zonnepanelen voor het opwekken van hun eigen energie. In de nabije toekomst zullen huishoudens panelen meer gaan combineren met energiemanagementsystemen, stroomopslag en andere ‘slimme producten’. Zonnepanelen zullen hierdoor steeds minder vaak als los product verkocht worden, maar steeds vaker onderdeel uitmaken van een compleet systeem.
 • Eigen gebruik wordt belangrijker: In de toekomst wordt het rendabeler om het eigen gebruik van opgewekte zonne-energie te verhogen. Particulieren kunnen dan veel voordeel hebben bij het tijdelijk opslaan van elektriciteit en overtollige energie opslaan wanneer ze minder energie nodig hebben, of deze gebruiken wanneer dit economisch gezien, het voordeligst is.
 • Lange levensduur betekent meer rendement: diverse nieuwe generaties zonnepanelen gaan ten minste 30 jaar mee en degraderen in de tussentijd nauwelijks; dit levert volgens SOLARWATT tot 25 procent meer opbrengst op dan bij traditionele zonnepanelen.
 • Accu’s in opmars: elke innovatie begint met één product. Zo was het met de walkman, mobiele telefoon, tablet – en zo is het met thuisaccu’s niet anders. En net zoals bij die andere producten blijft het bij belangrijke innovaties niet bij dat ene product. Men ziet nu al steeds meer thuisaccu’s verschijnen, in allerlei verschillende maten, vormen en prijzen.
Bron: solarmagazine.nl
Dronten 19 februari 2016 - Gebruikt uw bedrijf of organisatie veel energie? Wilt u duurzaam ondernemen met subsidie? Dat kan door zonnepanelen aan te schaffen en te profiteren van de subsidieregeling SDE+. Met de Stimulering Duurzame Energieproductie stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening.

Bekijk hier Infoblad SDE+ subsidie van februari 2016 >>


Dronten 19 februari 2016 - Onze brochure 2016 is uit.

Bekijk hier onze brochure van 2016 >>


Wereldwijde primeur: SOLARWATT introduceert glas-glaspanelen met een vermogen van 300 Wattpiek

Dertig jaar vermogens- en fabrieksgarantie op volledig glazen zonnepanelen
 
Tiel, 17 februari 2016 – Als eerste ter wereld komt SOLARWATT met een krachtige 60M-module met een vermogen van 300 Wattpiek (Wp). De Duitse pionier in zonne-energie is het eerste bedrijf dat een glas-glaspaneel maakt in deze variant en met dit vermogen.
 
Glas-glaspanelen van SOLARWATT zijn zeer duurzaam en bestand tegen allerlei weersinvloeden – ze zijn nagenoeg onbreekbaar. Na vijfduizend uur – dat komt overeen met dertig jaar – aan vocht- en warmtetesten (damp heat tests, DHT) onder zware omstandigheden verloren de zestig monokristallijne zonnecellen slechts minder dan één procent van hun vermogen. SOLARWATT is daarom in staat – als enige fabrikant in de markt – om dertig jaar garantie te geven op zowel de panelen zelf als het vermogen ervan.
 
De vermogensgarantie geeft het vermogen van het zonnepaneel in de tijd weer en laat zien hoeveel dit vermogen per jaar maximaal mag afnemen. Bij veel zonnepanelen neemt de opbrengst na verloop van tijd – en zeker na tien jaar – significant af. Bij SOLARWATT blijft het rendement ook na tien jaar nog hoog. Waar de meeste fabrikanten alleen productgarantie bieden, kan SOLARWATT ook het vermogen van maar liefst 300 Wp van de panelen voor in ieder geval dertig jaar lang garanderen.
 
 
   
 
Afbeelding: Solarwatt zonnepanelen en de Energy Manager. Een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en kan de inkoop van stroom tot een minimum beperkt worden.
 
Steeds meer consumenten kiezen voor het type glas-glaszonnepanelen, dat nu dus ook beschikbaar is met een vermogen van 300 Wp. De panelen worden gemaakt in vooraanstaande productiefaciliteiten in Dresden (Duitsland). Ze leveren gegarandeerd een 25 procent hogere opbrengst en de levensduur neemt met 33 procent toe ten opzichte van gangbare panelen van kunststof. Consumenten kunnen daardoor exact uitrekenen welk rendement ze met de panelen behalen. Om de installatie goed te laten verlopen, worden de zonnepanelen uitsluitend geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs.
 
“Er zijn al wel modellen met een vermogen van 300 Wp op de markt, maar niet als duurzame glas-glasmodellen. Huiseigenaren en commerciële partijen kunnen nu nog efficiënter hun eigen zonne-energie opwekken”, zegt Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux. “Als leverancier van zonnesystemen is de continue ontwikkeling van veilige zonnepanelen met hoge prestaties heel belangrijk voor ons. De eindklant profiteert immers alleen van het vermogen van het zonnesysteem als het complete systeem betrouwbaar en efficiënt werkt, en dus op de lange termijn kosten bespaart.”
 

De nieuwe 300 Wp-panelen zijn nu verkrijgbaar bij de officiële SOLARWATT-dealers.
 

Weltneuheit: SOLARWATT GmbH liefert ab sofort Glas-Glas-Module mit einer Leistung von 300 Watt Peak
 • SOLARWATT stellt mit 300 Wp-Glas-Glas-Modul einen neuen Leistungsrekord auf
 • 30 Jahre Produkt- und Leistungs-Garantie

Dresden, 12. Februar 2016

Weltneuheit aus Dresden: Die SOLARWATT GmbH bietet das Modul SOLARWATT 60M high power ab sofort auch mit einer Leistung von 300 WattPeak (Wp) an. Der deutsche Solarpionier ist somit das erste Unternehmen weltweit, dass ein Glas-Glas-Modul in dieser Ausführung und mit dieser Leistung produziert. SOLARWATT Glas-Glas-Module sind extrem belastbar und besonders robust gegenüber Umwelteinflüssen - quasi „unkaputtbar“. Bei Damp Heat Tests (DHT) unter verschärften Bedingungen verlieren die 60 monokristallinen Solarzellen nach 5.000 Stunden weniger als ein Prozent ihrer Leistung. „Es gibt am Markt zwar schon Module mit 300 Wp-Leistung, jedoch nicht als langlebige Glas-Glas-Module; Privatpersonen und Gewerbetreibende können sich so noch effizienter mit selbst erzeugtem Solarstrom versorgen“, meint SOLARWATT-Geschäftsführer Detlef Neuhaus.

Die SOLARWATT GmbH produziert bereits seit 1998 Glas-Glas-Solarmodule und stellte 2013 das gesamte Produktportfolio auf Glas-Glas-Module der neuesten Generation um. Die Module werden in der hochmodernen Produktionsstätte in Dresden hergestellt und haben eine in der Branche einmalige Produkt- und Leistungsgarantie von 30 Jahren. „Für uns als Anbieter von innovativen Solarsystemen ist die kontinuierliche Entwicklung von leistungsfähigen und sicheren Solarmodulen nach wie vor sehr wichtig. Denn nur wenn die Solaranlage zuverlässig und effizient arbeitet, kann der Endkunde von der Leistung des Gesamtsystems profitieren und so langfristig seine Kosten senken“, so Carsten Bovenschen, Geschäftsführer Finanzen der SOLARWATT GmbH. Die neuen 300 WpHochleistungsmodule des Dresdner Unternehmens sind ab sofort erhältlich.

Über SOLARWATT: Die 1993 gegründete und europaweit tätige SOLARWATT GmbH mit Sitz in Dresden ist mit über 200 Mitarbeitern einer der führenden deutschen Hersteller von Photovoltaiklösungen – von hochwertigen Solarmodulen 'Made in Germany' bis hin zu intelligenten Energiemanagement- und Speichersystemen für den Privat- und Gewerbebereich. Die SOLARWATT GmbH ist seit 2013 Kooperationspartner von BMW i im Rahmen des „360° Electric“ Programms für emissionsarme und effiziente Elektromobilität und hat seit 2015 eine Vertriebsgemeinschaft mit Bosch für hochwertige und technologisch innovative Photovoltaiksysteme. Weitere Informationen erhalten Sie unter: www.solarwatt.de
 


Consumentenbond beoordeelt zonnepanelen SOLARWATT als ‘zeer goed’
Tiel, 28 augustus 2015 – De zonnepanelen van SOLARWATT, pionier in zonne-energie, komen als ‘zeer goed’ uit een uitgebreide test van de Consumentenbond. Alle inspecties in de fabriek waren positief. Bovendien onderscheidt SOLARWATT zich van andere partijen op het gebied van garantie. Het bedrijf biedt als enige zowel dertig jaar product- als vermogensgarantie. In totaal werkten veertien zonnepanelenfabrikanten volledig en transparant mee aan het onderzoek.
De Consumentenbond beoordeelde de zonnepanelenmerken in de fabrieken op vier punten: controle van de componenten en verbinding van de cellen, samenvoeging van de diverse componenten, eindafwerking van het paneel en kwaliteitscontrole op het afgegeven paneel. SOLARWATT scoorde op alle vier de onderdelen zeer goed.
 
cid:image008.jpg@01D0E175.04828430    cid:image009.jpg@01D0E175.04828430
 
Van alle onderzochte merken is SOLARWATT echter de enige fabrikant van zonnepanelen die klanten zowel dertig jaar productgarantie als dertig jaar vermogensgarantie biedt. Deze garantie garandeert het minimale vermogen van het zonnepaneel gedurende een bepaalde tijd en laat zien hoeveel dit vermogen per jaar maximaal mag afnemen. Bij veel zonnepanelen daalt de opbrengst na verloop van tijd – en zeker na tien jaar – significant. Bij SOLARWATT blijft het rendement ook na tien jaar nog hoog.
“We zijn heel trots op de beoordeling ‘zeer goed’ van de Consumentenbond”, zegt Erik de Leeuw, commercieel directeur van SOLARWATT. “Het is goed dat de consumentenbond aangeeft dat het belangrijk is voor consumenten om naar de garanties te kijken. Probeer bij de leverancier te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is. Met de Consumentenbond zeggen wij: ‘mooi zo’n garantie van twintig jaar, maar als je een kantoor in China moet bellen bij een probleem, heb je er niet veel aan.
Over SOLARWATT
SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt fotovoltaïsche panelen – kortweg PV-panelen of zonnepanelen – die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2014 is SOLARWATT met de overname van Centrosolar in de Benelux actief als pionier met de eerste geïntegreerde energiesystemen. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.
 
 

Glas-glas-zonnepanelen in Nederland meest populair
Zonnepaneleneigenaren spelen met andere panelen in op toekomstige veranderingen

Tiel, 10 juni 2015 – Nederlandse consumenten kiezen steeds vaker voor glas-glas-zonnepanelen, zo blijkt uit de verkoopcijfers van SOLARWATT – marktleider in zonnepanelen in de Benelux. Glas-glas-zonnepanelen vormen nu tachtig procent van het totaalaantal door Solarwatt verkochte panelen aan consumenten in Nederland, terwijl dat twee jaar geleden nog nul procent was. In de rest van de wereld is dit zo’n veertig procent.

De oudere typen zonnepanelen leveren niet meer voldoende op voor zonnepaneleneigenaren. Deze panelen met een plastic achterkant degraderen elk jaar, waardoor het totale vermogen van het zonne-energiesysteem jaarlijks terugloopt. Tegelijkertijd groeit de stroombehoefte: doordat er steeds meer apparatuur in huis komt, neemt het stroomverbruik van de consument elk jaar toe.

Erik de Leeuw, commercieel directeur van SOLARWATT: “Bij de aanschaf is het belangrijker te letten op stabiliteit dan op initieel vermogen. Want over tien jaar haal je met dezelfde toepassingen – die meer gaan verbruiken, maar steeds minder leveren – niet meer voldoende opbrengst uit sommige panelen. Consumenten kiezen daarom steeds vaker voor de nieuwe-generatie zonnepanelen van glas-glas, omdat de degradatie van deze panelen vrijwel nihil is.”

Consumenten kiezen glas-glas-zonnepanelen ook om alvast in te spelen op de komst van thuisaccu’s. Het vermogen van zo’n accusysteem wordt bepaald op basis van het verwachte verbruik in een woning en het vermogen van de panelen. Huishoudens en bedrijven zullen steeds vaker kiezen voor een thuisaccu waarmee ze energie opslaan en die later gebruiken, omdat het terugleveren aan het net in de toekomst waarschijnlijk steeds minder oplevert. SOLARWATT wint ees Award 2015 voor MyReserve-accu voor thuis
Tiel, 12 juni 2015 – De nieuwe MyReserve-accu voor thuis van zonne-energiespecialist SOLARWATT is tijdens Intersolar Europe in München onderscheiden met de ees Award 2015. De onderscheiding wordt
 elk jaar tijdens deze grootste vakbeurs voor de zonne-energie toegekend aan de meest innovatieve oplossing op het gebied van energieopslag. “Wij zijn er trots op dat we de jury hebben kunnen overtuigen met onze accu. Deze prestigieuze prijs onderstreept dat we met MyReserve een uitstekend product op de markt hebben gebracht”, zegt Michiel van Schalwijk, directeur van SOLARWATT Benelux.

SOLARWATT presenteerde de nieuwe MyReserve-accu tijdens Intersolar Europe. De accu biedt een nieuwe standaard voor de accumarkt door zijn comptabiliteit met alle gangbare PV-omvormers en de mogelijkheid van directe integratie in gelijkstroomcircuits. De accu biedt door zijn geringe verlies een extreem hoge efficiëntie van 99 procent, waardoor het totale systeem rendement op 93 % uitkomt. Door het gebruik van lichte materialen en door de hoge dichtheid is de accu licht in gewicht en daardoor makkelijk door één monteur te installeren. Het systeem is daarnaast aantoonbaar goedkoper dan vergelijkbare accu’s. “De brutoprijs voor de consument is met 5.499 euro zeer aantrekkelijk en voorziet in het economisch verantwoord opwekken en opslaan van zonne-energie”, zegt Erik de Leeuw, commercieel directeur van SOLARWATT.
 
Het systeem is modulair uit te breiden naar een maximale capaciteit van 11 kWh. De SOLARWATT MyReserve-accu werd in maart 2015 genomineerd voor de ees Award. SOLARWATT nam de prijs deze week in ontvangt tijdens Intersolar Europe in München, samen met SOLARWATT-grootaandeelhouder Stefan Quandt. 
 

Primeur voor SOLARWATT met nieuwste hoog-rendementzonnepanelen tijdens Solar Solutions 2015
Duitse pionier onderscheidt zich met innovatieve PERC-technologie op grootste zonne-energievakbeurs Benelux

Tiel, 8 april 2015 – Op 15 en 16 april 2015 presenteert SOLARWATT tijdens Solar Solution 2015 de nieuwste generatie glas-glaspanelen met PERC-technologie. Ook demonstreert SOLARWATT in samenwerking met BMWi oplossingen voor combinaties van zonnestroom, energiemanagement en elektrische mobiliteit. SOLARWATT komt zo tegemoet aan de lifestyletrend van zuiniger energiebeheer.Uniek in Nederland: nieuwste generatie zonnepanelen
Als producent van zonne-energiesystemen voor daken was het SOLARWATT, die als eerste leverancier de nieuwste generatie (volledig) glazen zonnepanelen introduceerde, inclusief dertig jaar vermogens- en fabrieksgarantie. De panelen zijn uniek op de Nederlandse markt en bestaan – in tegenstelling tot traditionele panelen – volledig uit glas. Gevolg: de glas-glaspanelen zijn beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaan langer mee. De nieuwste generatie zonnepanelen van SOLARWATT levert zo een hogere opbrengst van 25 procent en kent een 33 procent langere levensduur. 

Hoger rendement én esthetisch verantwoord
De meest recente generatie glas-glaspanelen van SOLARWATT beschikt nu ook over de nieuwste PERC-technologie (Passivated Emitter Rear Contact) en heeft een vermogen tussen de 270 en 280 WP (Wattpeak). De zonnepanelen met PERC hebben, naast de standaardvoordelen van glas-glaspanelen, nog een aantal pluspunten. Dankzij de PERC-cellen, die beter werken bij lage lichtniveaus en minder snel degraderen dan standaardcellen, leveren de panelen meer kWh per WP. Dit zorgt voor meer WP per vierkante meter en dus een hoger rendement. De M-Style PERC-zonnepanelen hebben bovendien de laagste degradatie op cel- en paneelniveau. De panelen zijn zeer esthetisch dankzij de zwarte kleur en gebruikers krijgen dertig jaar product- en vermogensgarantie.

Elektrisch rijden met zelfopgewekte energie
Naast de glas-glaspanelen demonstreert SOLARWATT op de beurs, in samenwerking met BMWi, oplossingen voor een perfecte combinatie van zonnestroom, energiemanagement en elektrische mobiliteit. Aan de basis van al deze systemen liggen de hoogwaardige zonnepanelen van SOLARWATT. Bezoekers van Solar Solutions 2015 kunnen tevens de BMWi 8 bewonderen en de voordelen ontdekken van het opwekken van eigen energie in combinatie met elektrisch rijden.

Grootste zonne-energievakbeurs van de Benelux 
Als grootste zonne-energievakbeurs van de Benelux trekt Solar Solutions jaarlijks zo’n 120 exposanten uit elf verschillende landen. Van zonnepanelen tot en met zonneboilers, montagematerialen en opslagsystemen: bezoekers van de beurs kunnen proeven van de nieuwste technieken en producten binnen de dynamische zonne-energiesector. 
Op woensdag 15 april 2015 houdt Erik de Leeuw, commercieel directeur SOLARWATT Benelux, een presentatie  over de kwaliteit en levensduur van zonnepanelen. De Leeuw: “Bij zonnepanelen bestaat vaak onduidelijkheid over de afkomst en productie, en over de certificatie van materialen. Belangrijk is, dat er sprake is van zoveel mogelijk kilowattuur. Wij vertellen kopers hoe zij dit kunnen beoordelen en controleren, hoe de kwaliteit van zonnepanelen wordt bepaald en wat de verschillen zijn.” 


 

23-02-2015
Soladin WEB omvormers voldoen aan nieuwe NEN Veiligheidbepalingen
 
Amsterdam, 23 februari 2015 – Om te beantwoorden aan de groeiende vraag uit de markt naar duidelijke richtlijnen ten aanzien van het veilig en normconform installeren van PV installaties is onlangs een nieuw blad toegevoegd aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR5310. Het nieuwe blad 65: ‘Aansluiten van PV-systemen’ geeft installateurs houvast bij de interpretatie van de NEN1010 tijdens het ontwerpen en installeren van PV installaties tot 5 kW.
 
De NPR5310 biedt duidelijkheid op tal van gebieden, waaronder de noodzaak van toepassing van verschillende typen aardlekschakelaars. In verband met de mogelijkheid van DC lekstromen wanneer omvormers zonder transformator worden toegepast, dient een eventuele aardlekschakelaar in de PV groep geschikt te zijn voor het afschakelen van DC lekstroom (type B). In sommige gevallen kan het zelfs noodzakelijk zijn om alle aardlekschakelaars in de elektrische installatie te vervangen door het type B.
 
Toepassing van aardlekbeveiliging van het type B kan leiden tot hoge kosten. De noodzaak voor deze kostbare aardlekschakelaars vervalt indien de omvormerfabrikant kan garanderen dat de combinatie zonnepanelen & omvormer niet in staat is om gevaarlijke DC lekstromen te genereren.
 
Mastervolt is trots te kunnen verklaren dat de hele Soladin WEB range standaard voldoet aan deze nieuwe regels, waardoor maximaal zes Soladin WEB omvormers parallel in een zelfde installatie aangesloten kunnen worden zonder noodzaak voor type B aardlekbeveiliging.
 
De benodigde verklaring is te downloaden via de website http://www.mastervoltsolar.nl/solar/producten/soladin-web/soladin-3000-web/
 

07-10-2014

Centrosolar Benelux wordt onderdeel van Duitse PV-fabrikant Solarwatt
 
De Duitse fabrikant van zonnepanelen Solarwatt GmbH in Dresden neemt de verkooporganisaties van Centrosolar in de Benelux en Frankrijk over. Solarwatt, dat na een herstructurering in de afgelopen jaren weer prima financiële resultaten boekte, wil met behulp van de overname zijn positie en naamsbekendheid in de Benelux sneller uitbouwen. Centrosolar Benelux is zeer verheugd over de overname, omdat Solarwatt en Centrosolar vergelijkbaar zijn in hun productportfolio en marktbenadering.
 
Centrosolar is sinds 2009 in de Benelux actief. De vestiging van Centrosolar in Tiel houdt zich vooral bezig met marketing en sales. Hoewel het Duitse moederbedrijf Centrosolar AG in Hamburg afgelopen jaar in financiële problemen raakte, bleef de Benelux-organisatie overeind.
 
Centrosolar Benelux is bijzonder blij met de overname. “Solarwatt en Centrosolar passen uitstekend bij elkaar”, legt Michiel van Schalkwijk, algemeen directeur van Centrosolar Benelux uit. “We zitten allebei in het hogere marktsegment en we leveren allebei hoogwaardige totaaloplossingen, die in eigen beheer en volgens hoge kwaliteitseisen geproduceerd worden. Beide bedrijven hebben altijd zwaar ingezet op innovatie en het is niet toevallig dat we allebei voorloper zijn in zogenaamde glas-glaspanelen. De overname van Centrosolar Benelux past uitstekend in de strategie van Solarwatt om uit te groeien tot een van de Europese marktleiders in de fabricage en distributie van zonne-energiesystemen.”
 
“Onze technische expertise en onze sterke marktpositie bieden Solarwatt een goede basis om zijn positie in de Benelux verder uit te breiden en de bekendheid van het merk Solarwatt te verbeteren”, zegt commercieel directeur Erik de Leeuw. “Wij hebben met zo’n sterke partner als Solarwatt nog meer mogelijkheden voor innovatie en kunnen onze positie in de Benelux verder uitbouwen, omdat wij de levering van de beste kwaliteit zonnepanelen aan onze klanten kunnen continueren. Wij gaan de komende tijd werken aan een geïntegreerd aanbod van producten en diensten in de Benelux en zullen onze klanten daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen.” 
 
Solarwatt is net als Centrosolar een van de Duitse pioniers in de PV-technologie. Het bedrijf werd
in 1993 opgericht en produceert zowel zonnepanelen als intelligente energiesystemen voor de particuliere en zakelijke markt. Solarwatt richt zich met innovatieve kwaliteitsproducten 'Made in Germany' vooral op het hogere segment.
 
“Onze zonnepanelen en intelligente totaaloplossingen doen het goed in de markt en onze productiecapaciteit is nu volledig gevuld”, zei CEO Detlef Neuhaus. “We hebben een herstructurering doorgevoerd en onze financiële positie is gezond. Hoewel de markt krimpt, is de verkoop in de afgelopen twaalf maanden verviervoudigd vergeleken met het jaar daarvoor. Ons marktaandeel in de particuliere sector en in de kleinzakelijke markt is gestegen tot ongeveer tien procent en we werken aan nieuwe, innovatieve producten en systemen, waarmee we ons marktaandeel willen vergroten. Door de overname van de verkooporganisaties van Centrosolar in de Benelux en Frankrijk hopen we onze positie ook in die landen snel te versterken.”
 
--------------------------------
 
Over Solarwatt
Solarwatt GmbH, gevestigd in Dresden, werd opgericht in 1993. Het bedrijf is actief in heel Europa en is met meer dan 145 medewerkers een van de toonaangevende Duitse fabrikanten van fotovoltaïsche oplossingen - van hoogwaardige zonnepanelen 'Made in Germany' tot en met intelligente energiesystemen voor residentiële en commerciële toepassingen.
 
Over Centrosolar
Centrosolar Benelux is leverancier en producent van zonne-energiesystemen (PV-systemen) voor daken en maakte tot de overname onderdeel uit van Centrosolar AG. Centrosolar AG is in 2007 ontstaan uit de drie oudste zonne-energie bedrijven die al meer dan 25 jaar ervaring hadden in de industrie. Centrosolar is met meer dan 1000 werknemers in 10 landen uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van zonne-energiesystemen in Europa.

---------------------------------

De nieuwe website van PV Systems is live !

Woensdag 21 mei 2014 gaat de boeken in als de dag dat de nieuwe website van PV Systems live is gegaan.
 
Met dank aan Fransje Leering van Flinder (ontwerp) en Pieter Bosch van Endless Webdesign (bouw website) is PV Systems weer helemaal up-to-date !
 
De site is volledig CMS opgebouwd en is zogenaamd ‘responsive’. Dit houdt in dat het formaat automatisch wordt aangepast aan de grootte van het scherm waarop de website wordt bekeken.
 
Wij wensen u veel leesplezier en graag tot ziens !
 
Team PV Systems