Financieren van zonnepanelen

Financieren van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen voor je huis kan een verstandige keuze zijn, zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Maar we begrijpen dat het soms niet haalbaar is om het volledige bedrag voor de installatie van zonnepanelen in één keer te betalen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de aanschaf van zonnepanelen voor jouw woning te financieren. In dit blog zullen we enkele van deze financieringsopties voor particulieren bespreken.

 

Financieren met de Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening is een persoonlijke lening die wordt verstrekt door het SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). Deze lening is alleen beschikbaar wanneer jouw gemeente of provincie toestemming geeft. Je kunt de lening aanvragen via de website van SVn. Als particulier zijn dit de belangrijkste voorwaarden voor de lening:

• De lening moet worden gebruikt om je woning duurzamer en energiezuiniger te maken.
• Het leenbedrag kan variëren van €2.500,- tot €25.000,-.
• De rente op de lening bedraagt 1,6%.
• Je kunt kiezen voor een looptijd van 10 of 15 jaar.
• Het is mogelijk om de lening op elk moment boetevrij af te lossen, met een minimum van €250,-.
• Er zijn geen afsluitkosten verbonden aan de lening.

 

Energiebesparingslening van het Warmtefonds

Het Warmtefonds biedt de mogelijkheid om een Energiebesparingslening aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Het doel van het Warmtefonds is om zoveel mogelijk woningeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Hierdoor kunnen huiseigenaren met beperkte financiële middelen toch investeren in duurzame energie.

Leningsvoorwaarden van de Energiebesparingslening:

• Je moet zowel eigenaar als bewoner van de woning zijn.
• Het leenbedrag varieert van minimaal €1.000,- tot maximaal €71.000,- (raadpleeg de voorwaarden op de website van het Warmtefonds).
• De lening heeft een looptijd van 7, 10 of 15 jaar.
• Het betreft een annuïteitenlening.
• Voor eigenaar-bewoners met een verzamelinkomen van minder dan €60.000,- geldt een rente van 0%. Voor verzamelinkomens boven dit bedrag geldt een rente vanaf 4%.
• Boetevrij vervroegd aflossen van de lening is mogelijk.

 

Meer lenen voor bij verduurzaming lager energielabel

Tot voor kort was het mogelijk om €9.000,- extra hypotheek op te nemen voor het verduurzamen van je woning. Echter, vanaf 2024 zijn deze regels gewijzigd. Het bedrag dat je kunt lenen voor verduurzaming is nu afhankelijk van het energielabel van de woning. Dit betekent dat bij de aankoop van een woning met een lager energielabel je recht hebt op een hogere hypotheek voor verduurzaming dan bij een woning met een beter energielabel. Het extra geleende bedrag moet besteed worden aan verduurzaming, zoals de aanschaf van zonnepanelen.

• Energielabel A en B: € 10.000 extra lenen voor verduurzaming
• Energielabel C en D: € 15.000 extra lenen voor verduurzaming
• Energielabel E, F en G: € 20.000 extra lenen voor verduurzaming
• Geen energielabel: € 10.000 extra lenen voor verduurzaming

 

Wij zijn ervan overtuigd dat investeren in zonnepanelen, zelfs met behulp van een lening, directe besparingen kan opleveren voor je portemonnee. Onze adviseurs staan klaar om je meer te vertellen over de mogelijkheden en om een passende offerte te maken voor jouw woning.

Wil je meer weten over het financieren van zonnepanelen? Bezoek dan de websites van SVn en het Warmtefonds voor meer informatie.

 

Bron: SVn, Warmtefonds

 

Delen:

Meer berichten

Brandveiligheid zonnepanelen

Brandveiligheid van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen op je dak installeert, vraag je jezelf misschien af: hoe brandveilig zijn zonnepanelen eigenlijk? We vertellen je graag meer over de brandbaarheid

Zonnepanelen plat dak

Welke omvormer heb ik nodig?

Bij het installeren van een energiesysteem is een omvormer te allen tijde noodzakelijk voor het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC). Op de markt

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Zonne-energie wordt steeds populairder als duurzame energiebron voor huishoudens. Een van de belangrijkste vragen die mensen hebben bij het overwegen van zonnepanelen is: “Hoeveel zonnepanelen