Uitdagende tijden voor installateurs zonnepanelen

In het 12-jarig bestaan van PV Systems, hebben we deze tijden nog nooit meegemaakt. Een enorm uitdagende tijd. Voor u en voor ons als bedrijf.

In de eerste plaats ondervinden wij zelf als consument en als bedrijf de gevolgen van de oorlog in de Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar hen die hun land met hand en tand verdedigen en die de grootste offers brengen voor vrijheid. Naast de maatschappelijke gevolgen, denk onder meer aan de opvang van oorlogsslachtoffers, worden we nu geconfronteerd met een sterk stijgende inflatie en torenhoge energieprijzen. Dit merken wij allen in onze portemonnee.

PV Systems werkt al twaalf jaar met dezelfde producenten samen. Hiermee borgen wij de continuïteit voor u als opdrachtgever, kunnen de best mogelijke service bieden en kunnen wij gelukkig nog steeds spreken van betrouwbare leveringen.

Echter, het bovengenoemde betekent niet dat wij ook niet voor bepaalde uitdagingen staan. De krapte in de markt van materialen (zonnepanelen, omvormers en montagesystemen) en de handjes (onze monteurs) dwingen ons, keuzes te maken. Daar waar wij voorheen konden vertrouwen op just-in-time leveringen van onze leveranciers, gaan wij meer en meer werken met stevige voorraden. Hiertoe hebben wij medio juli ’22 een ruim magazijn betrokken, dat tot de nok toe gevuld is met zonnepanelen, omvormers en montagesystemen. Hier liggen de meeste materialen op voorraad. Ook wij zijn afhankelijk van de soms grillige informatieverstrekking en leveringen van onze leveranciers, hetgeen kan betekenen dat een specifieke omvormer niet voorradig is. U zult begrijpen, dit vraagt enorme investeringen.

Wees u zich ervan bewust, dat wij alles op alles zetten om ook de moeilijk leverbare materialen toch tijdig binnen te krijgen. Veelal lukt dit; in een enkel geval helaas niet.

De supply chain, de levering van materialen en componenten, is erg uitdagend en staat dagelijks onder een enorme prijsdruk. Concreet houdt dit in dat wij continue een vinger aan de pols houden voor wat betreft mogelijke prijsstijgingen. In tegenstelling tot andere installateurs, willen wij graag vasthouden aan de met u overeengekomen offerteprijs en het systeem daarvoor graag bij u op het dak monteren en installeren. Een kortere prijsgeldigheid van de offerte, momenteel 14 dagen, is wel iets wat wij hebben moeten invoeren.

Op dit moment plannen wij de levering en installatie van onze systemen medio februari 2023. Dit verandert vanzelfsprekend dagelijks. Wilt u uw systeem er in het voorjaar op hebben liggen ? Beslis dan snel !

In tegenstelling tot de start van PV Systems, zo’n 12 jaar geleden, rekenend met de huidige energieprijzen en kosten van de installatie, afhankelijk van uw situatie, kunnen wij momenteel voorzichtig uitgaan van een terugverdientijd van circa 3 jaar.

Dit is vanzelfsprekend interessant voor u. De zon doet zijn werk en levert automatisch de gewenste kWh-en !

Tijdens een recent verkoopoverleg kwamen wij tot de conclusie : wij verkopen meer dan wij kunnen maken, wij krijgen meer aanvragen dat wij kunnen handelen. Met man en macht werken wij uw aanvragen af, sluiten graag de opdracht wanneer u het juiste gevoel heeft bij uw offerte en ons bedrijf. De aanvragen zijn werkelijk overweldigend evenals de gewaardeerde opdrachten die u ons gunt. Teneinde een ieder goed te kunnen blijven bedienen, hebben wij besloten vooralsnog onze winkel aan de Kajuit 12 te Dronten uitsluitend op afspraak te openen. Wij vertrouwen op uw begrip in deze.

De zonne-branche is ontploft;  dit vraagt extra handen met name op het dak. Bent u / kent u iemand die interesse heeft om deel uit te maken van een fijn en ambitieus team ? Bel / mail ons, wij komen graag in gesprek !

Voor nu wens ik u alle goeds en hou u binnenkort graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

Met vriendelijke groet,

Namens team PV Systems

John Halsema

Directeur

 

Dronten, 28 september 2022

Delen:

Meer berichten

Financieren van zonnepanelen

Financieren van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen voor je huis kan een verstandige keuze zijn, zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Maar we begrijpen dat het

Zonnepanelen plat dak

Welke omvormer heb ik nodig?

Bij het installeren van een energiesysteem is een omvormer te allen tijde noodzakelijk voor het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC). Op de markt

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Zonne-energie wordt steeds populairder als duurzame energiebron voor huishoudens. Een van de belangrijkste vragen die mensen hebben bij het overwegen van zonnepanelen is: “Hoeveel zonnepanelen

Wij zoeken collega's!

Wij zijn per direct op zoek naar monteurs zonnepanelen en elektriciëns. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je meer info? Kijk dan snel bij onze vacatures.