Verdere groei aantal zonnepanelen in Nederland

© Solarwatt Nederland

Zonnepanelen zijn ongekend populair. De afgelopen jaren steeg het aantal huishoudens met zonnepanelen al fors. Nieuwe cijfers van Stedin laten zien dat die groei in 2021 verder werd doorgezet. Solarwatt verwacht ook in 2022 en 2023 verdere sterke groei van het aantal zonnepanelen in Nederland.

Het geïnstalleerd vermogen van zonnepanelen in 2021

De definitieve cijfers van 2021 (Stedin) laten een totaal geïnstalleerd vermogen van 263,3 megawattpiek zien. Daarmee is de markt opnieuw gegroeid, en dit keer met wel 24% ten opzichte van 2020.

In onderstaande grafieken zie je hoe het geïnstalleerde vermogen en het aantal kleinverbruikers van zonnepanelen de afgelopen jaren is gestegen.

Solarwatt verwacht nog verdere groei in 2022 en 2023

‘’Begin dit jaar is de vraag naar zonnepanelen al geëxplodeerd vanwege de hoge energieprijzen”, vertelt Wico Gerritsen van Solarwatt. ‘’Die enorme vraag houdt aan, omdat ook nu nog steeds meer mensen beseffen dat zonnepanelen een mooie oplossing zijn voor die aanhoudend hoge energieprijzen. er nog veel onduidelijk is over een eventuele daling van de energieprijzen. De prijs van energie is één van de redenen waarom steeds meer mensen de toegevoegde waarde van zonnepanelen inzien. In 2022 en 2023 verwachten we dan ook een verdere groei van het geïnstalleerde vermogen zonnepanelen. Ik denkverwacht zelfs dat we voor 2022 makkelijk boven de 300 megawattpiek uit gaan komen binnen de consumentenmarkt.’’

Delen:

Meer berichten

Zonnecellen

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben de afgelopen jaren aanzienlijke aandacht gekregen en een enorme groei doorgemaakt. Steeds meer woningen, gebouwen en landbouwgrond zijn voorzien van zonnepanelen. Maar hoe

Wij zoeken collega's!

Wij zijn per direct op zoek naar monteurs zonnepanelen en elektriciëns. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je meer info? Kijk dan snel bij onze vacatures.