Onze nieuwe zonnepanelen met TOPCon-zonnecellen

Nieuwe zonnepanelen

Vanaf maart beginnen wij met de verkoop van onze nieuwe Solarwatt TOPCon zonnepanelen. Onze glas-glas en glas-folie panelen zullen straks beschikken over deze TOPCon cellen waardoor de efficiëntie van het paneel toeneemt. Deze geavanceerde technologie biedt een veelbelovende vooruitgang in de wereld van zonne-energie.

Wat is een TOPCon zonnepaneel?

De TOPCon-zonnecellen maken gebruik van een geavanceerde Tunnel Oxide Passivated Contact-technologie, die de efficiëntie van zonnecellen aanzienlijk verbetert. Door tunneloxide aan de voorzijde van de cel te integreren, optimaliseren we het energietransport, waardoor er minder weerstand ontstaat. Dit komt ten goede van de efficiëntie van het paneel. Dit resulteert in een verhoogd vermogen per vierkante meter, waardoor je met hetzelfde aantal zonnepanelen een grotere hoeveelheid energie kunt genereren op je dak. Deze technologie zorgt niet alleen voor hogere opbrengsten van de zonnepanelen, maar heeft ook een lagere degradatie. Op langere termijn betekent dit een hoger rendement voor de klant.

Onze TOPCon zonnepanelenSolarwatt TOPCon zonnepanelen

Onze nieuwe zonnepanelen wekken per paneel nu tussen de 420-430 Wp op. De glas-glas panelen zijn voorzien van bifaciale TOPCon cellen, hierdoor wekt het paneel ook energie op via de achterzijde. De volgende zonnepanelen hebben wij opgenomen in ons assortiment;

Glas-glas
Solarwatt Vision AM 4.5 Black (420 Wp)

Glas-folie
Solarwatt Classic AM 2.5 black (420 Wp)
Solarwatt Classic AM 2.5 Pure (430 Wp)

 

Van PERC naar TOPCon-zonnecellen

De afgelopen jaren is veelvoudig gebruikt gemaakt van zonnepanelen met de PERC-zonnecellen. Echter is er in de zonnepanelen branche een transitie gaande om van de PERC-cel over te stappen naar TOPCon-cel. Zonnepanelen met PERC-technologie zijn gemaakt van p-type zonnecellen, TOPCon-zonnepanelen zijn daarentegen gemaakt van n-type zonnecellen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze zonnecellen.

• Een PERC-zonnecel kenmerkt zich door een dunne passivatielaag aan de achterkant. Deze speciale laag zorgt voor een verbeterde stroom van elektronen en maakt het mogelijk dat een breder spectrum van zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Hierdoor worden de prestaties van de zonnecel versterkt.

• Aan de andere kant maakt een TOPCon-zonnecel gebruik van tunneloxide aan de voorzijde. Deze benadering minimaliseert de weerstand voor elektronen, wat resulteert in een efficiënter transport van energie. Het gevolg is een nog hogere efficiëntie van de cel, waardoor meer zonne-energie effectief wordt omgezet in elektriciteit.

Hogere opbrengst en langere garantietermijnen

Door de toepassing van TOPCon-zonnecellen hebben onze klanten meer vermogen per paneel met dezelfde afmetingen. Daarbovenop degraderen deze zonnecellen een stuk minder snel. Solarwatt geeft op deze TOPCon zonnepanelen 30 jaar product- en vermogensgarantie op de glas-glas zonnepanelen. Op de glas-folie zonnepanelen geeft Solarwatt 20 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Door het gebruik van TOPCon zijn de garantie van onze glas-folie panelen aanzienlijk toegenomen.

Ontdek meer over onze TOPCon-zonnepanelen en neem vandaag nog contact met ons op voor een advies op maat. Onze adviseurs vertellen je graag meer over onze nieuwe zonnepanelen. Nu leverbaar vanaf medio maart. Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar ons contactformulier.

Delen:

Meer berichten

Brandveiligheid zonnepanelen

Brandveiligheid van zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen op je dak installeert, vraag je jezelf misschien af: hoe brandveilig zijn zonnepanelen eigenlijk? We vertellen je graag meer over de brandbaarheid

Financieren van zonnepanelen

Financieren van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen voor je huis kan een verstandige keuze zijn, zowel voor je portemonnee als voor het milieu. Maar we begrijpen dat het

Zonnepanelen plat dak

Welke omvormer heb ik nodig?

Bij het installeren van een energiesysteem is een omvormer te allen tijde noodzakelijk voor het omzetten van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC). Op de markt